isnusmumrikens

Här skriver jag om det mesta. Jag startade med att skriva om min kamp, och vägen till en Gastric bypassoperation. Nu har jag gjort den och jag skriver en del om det just nu, eftersom det tar upp det mesta av mina tankar för tillfället, men varefter tiden går kommer det även att handla om annat i mitt liv. Välkommen!

Årets näst sista dag

Publicerad 2011-12-30 16:50:06 i Livet efter GBP,

Sovmorgon, vakna utan ångesten som hade ett hårt grepp om mig hela dagen igår, skönt. Städade ur båda städskåp och sopskkåp igår kväll, allt för att slippa tänka. Känner mig alltid så extra ensam på just nyår, så extremt singel. Men idag ringde en av mina äldsta vänner och sa att hon kommer imorgon! :D Underbart! Vi är inbjudna till vännen T på mys :) Är inget fan av att vara på krogen denna afton, så detta kommer att passa mig utmärkt.

Idag hade fullt av planer som att baka lite mer, städa, tvätta... men fick skjuta på det eftersom nacken smällde till... Grattis! Nackspärr... Panodil och vetekudden och inte göra annat än kolla film hela dagen... Funkar det också ;) Och nu skulle man haft en underbar man som kom och masserade in lite Tigerbalsam på nacken...men men...

Nu börjar det kännas lite bättre så det kanske blir att baka lite bullar ändå :) Vill iår kunna bjuda på bara hembakt. Jag har ju haft tid denna  gång att baka så... :)
Ska bara...kolla klart på klassiker Fame-the movie från 1980 tror jag... Minns serien när den gick! Jag älskade den!!

Jag har en gammal kompis från min tid i Örebro; Yohanna, som numera bor i Las Palmas. Hon har startat något som hon kallar Real life. Detta efter att hon tröttnat på att se bilder på alla tillrättalagda bilder på bloggarna; småbarnsföräldrar med perfekta hem osv. Det går ut på att visa hur verkligheten ser ut. Denna vecka är temat Årets prestation. Mitt bidrag kommer eg lite sent men jag har för mig att hon skrivit att man kan göra det :) Vinst och förlust iallafall ;)

Min prestation iår.....Ja, det som ligger närmast tillhands är ju egentligen det heöa min blogg handlar om; vägen till min GBP-operation och kampen till ett friskare liv genom träning, såväl fysisk som psykisk. Jag har jobbat hårt med båda, allt för att kunna leva som den bästa versionen av mig, mitt bästa jag. Nu har jag äntligen ju gjort min operation och jag mår toppen! Jag har hittills tappat 22 kg sen jag började operationsresan för tre månader sen och jag har alla redan upptäckt livet igen (nyårsångesten är bara en liten avstickare)

Kika in på Yohannas blogg och läs om andras prestioner för året :)

Passar på att önska ett Gott Nytt År!!! Hoppas att ert 2012 kommer att bli precis som ni hoppas och önskar!

Kram

Baka baka, liten kaka

Publicerad 2011-12-29 20:18:51 i Livet efter GBP,

Klara just nu; jättegoda kolasnittar och saffransskorpor. Imorgon blir det hallongrottor och ev bullar. Söndag bakas tårta och cupcakes :) Japp, jag fyller snart år :)

Jävla nyår!

Publicerad 2011-12-29 10:12:34 i Livet i övrigt,

Det hjälpte inte att dra täcket över huvudet och försöka somna om, ångestens klor hade redan tagit ett fast tag. Vill helst krypa ner under stenen jag kom från och gömma mig ett par dagar... Men jag gör mig iordning istället och försöker sysselsätta mig med en tur till en väninna istället.

Äntligen långledig :)

Publicerad 2011-12-28 07:50:46 i Livet i övrigt,

Efter en extra lång arbetsvecka (8 nätter) klev jag av igår morse och började då en efterlängtad veckas ledigt :)
Längesen jag längtat så efter att få vara ledig. Det var ingen höjdare att jobba jul men men...det ger pengar på kontot :D Och DET gillar jag ju :)
Idag drar jag till Västerås för att lämna av minsta lillasyster som ska till vår andra syster och hälsa på :) Direktbuss till Oslo går från Västerås. Och det passar mig utmärkt eftersom jag då kan passa på att åka till IKEA :D Love it! Behöver ju fylla på värmeljuslagret... Går fort åt härhemma under denna mörka årstid :)


Oj! Klockan springer iväg! Dags att duscha!


Ha en skön dag!

God Jul!

Publicerad 2011-12-24 06:06:25 i Livet efter GBP,

Julaftonsmorgon har nu äntligen kommit. Har ni hunnit allt som skulle fixas? Är ni sönderstressade pga av allt jäkt dagarna innan? Jag hoppas att ni kommer att få en lugn och fin jul. Vad jag ska göra?? Tja, till att börja med ska jag jobba klart, har ca 1 timme kvar, sen köra hem på förhoppningsvis inte såååå hala vägar. Har jag tur ser jag inte en enda bil efter vägen. Sen....soooooovaaaa!! Det kommer inte att bli många timmar idag eftersom jag ska iväg på lite julfirande med vännerna och deras familjer. Myyys! Detta har nog varit den lugnaste julen hittills för mig...och då brukar det inte vara speciellt stressigt för min del ;) Så har jag ju inga barn heller. Och jag är ingen person som stressar upp mig så lätt heller...

I växeln är det lugnt....extremt lugnt. Inte ett samtal på 1,5 timme nu... Lätt att hålla sig vaken då? Ehh..nej. Man får göra det man kan för att hålla sig vaken. Hade det varit pre operation hade jag druckit en energidryck men det törs jag inte nu. För hur skulle det se ut, om väktaren hittar mig på golvet, kvidande, pga en dumping...Nej...inte bra. Jag går omkring här, sprider ut mina arbetsuppgifter (lite svårt att göra det man ska när man nästan slår näsan i tangentbordet..) spelar spel på Facebook...

Unionentomten hade varit här med en julklapp till mig :) Fackets julklapp öppnade jag vid midnatt :)

Nej, nu måste jag upp och hoppa lite till innan jag somnar till igen.

Se nu till att ha fin jul och ta hand om varandra!

Kramar

Kass på rubriker

Publicerad 2011-12-22 05:54:07 i Livet efter GBP,

Jag avskyr att sätta rubriker, jag kommer fasen aldrig på nåt bra :(

Morgon nu och jag har ca 1,5 timme kvar att jobba innan jag får komma hem till min sköna säng. Som jag önskar nu att jag hade sökt ledigt fredag och lördag nu...men men...Bara att stå sitt kast antar jag. Lite sent att söka ledigt nu i alla fall. Jag får ju fira lite jul med goda vänner och deras familj :) Idag ska jag försöka leta mig ur sängens grepp lite tidigare så att jag kan hinna med lilla julafton med mamma och minsta lillasyster innan jag ska åka och handla lite mer julklappar innan jobbet. Måst även införskaffa en spade till bilen... Just in case... Har inte planerat att köra av vägen...MEEEN...om det händer vill jag kunna gräva mig ut :)


Skönt att de fått ordning på sidan här :) Ingen reklam som täcker halva inläggsrutan längre.

Måste ta upp en sak... I och med operationen har jag ju återigen fått tja, "lingonveckan" (hahaha, fjortisspråk.. ) mens. Överraskning jag fick när den kom...jeez! Jag har ju inte haft detta besvär på flera år så lite lätt panik som infann sig när jag började fundera över om jag hade nåt mensskydd kvar hemma. Ibland är det bra att vara en sparare... Djupt ner i någon låda hittade jag tamponger.
Till saken nu...Igår när jag vaknat upptäckte jag att jag fått det igen...efter bara 3 veckor... Ska det vara så??? Och nu börjar jag oroa mig lite över att jag inte fått järntabletter utskrivet för att ta vid mens. Jag läser ju om att många fått det som gjort denna op. Mig har de inte ens frågat om det. Jag mår inte dåligt, men klart man undrar. Mamma tjatar på att jag måste ringa kirurgen så att jag får gå och kolla mina värden. Jag har varit rätt trött på sista tiden också. Kanske behöver min B12-spruta lite tidigare? Nåja, jag får ringa i mellandagarna.
Måste även ringa till kirurgen för att höra om det är meningen att jag ska komma på återkoll eller om det är så att jag hamnat mellan stolarna (mellan viktenheten och kirurgen)? Eller om återbesöket skulle vara att jag skulle varit till distriktssköterskan och tagit stygnen? Min sköterska var ju bortrest så mamma tog dem. Hon är ju också distriktssköterska. Åh, känner mig lite bortglömd av sjukvården, jag har inte hört någonting sen jag blev utskriven.

Jaja, det ordnar sig, det är jag övertygad om


Hoppas du kommer att ha en underbar dag och stressa inte för mycket. Julen kommer ändå ;)

En röst i natten

Publicerad 2011-12-20 01:12:28 i Livet i övrigt,

Det är jag det :) Första natten av 8 nu och jag håller på att trilla av stolen av trötthet. Men så blir det när man vaknar halv 6 på morgonen och sen inte kan sova mer än 1,5 timmar på eftermiddagen... Sweet lord! vad trött jag var när klockan ringde.... Tur att mamma ringde och väckte mig...
När man sen är stressad så glömmer man det mesta... Nejdå, matlådan kom med. Men jag hade en sak jag verkligen behövde handla för att klara natten....Nässpray. In på ICA där jag yrade runt; Proviva, juice, ost...tja, lite nattamat helt enkelt. Kommer upp på jobbet, löser av min kollega och varnar henne för att det är halt ute, hon går hem och jag blir ensam kvar... Blir täppt i näsan och DÅ slår dig mig.....FAAAAN!! Nässpray var det ju jag SKULLE handla!!! Crap! Jag kan ju inte direkt lämna min plats eftersom jag sitter helt själv. Mitt hopp var att nattväktaren, som kommer och kollar till mig, kunde köpa lite nässpray åt mig...Då kan det ju vara bra att kolla så att man har pengar också... Och det hade jag ju naturligtvis inte, kontanter alltså... Men som den ängel i gråa kläder han är (lika beroende av nässpray som jag kanske?) så hade han en med sig som jag fick ta. Han skulle köpa en ny. Så efter att ha tvättat och spritat pipen och sprayat ett par gånger så infann sig befrielsen av att kunna andas normalt igen :D
Nu ska jag bara försöka hålla mig vaken hela natten också...Det är nästa utmaning...

Mätningsdags

Publicerad 2011-12-18 20:55:04 i Livet efter GBP,

Gårdagens planer gick om intet då jag somnad på soffan runt halv 7 på kvällen... Med undantag av några uppvaknanden och ett samtal så har jag sovit 14 (!) timmar... och jag hade lugnt kunnat sova ett par timmar till... Och nu när kl inte ens är 21 så skulle jag kunna gå och lägga mig igen... Hur i hela fridens namn kan jag vara såååå trött???


Häromdagen när jag skulle ut och gå så kollade jag i min underklädeslåda om jag hade en mindre BH som jag kunde ha, hade för mig att jag hade en som jag använt som bikinöverdel. Hittade den....men även 2 BHar som jag köpte en gång för lääängesen med tanken att "-Jag ska ju gå ner i vikt så de kommer ju att passa snart" Ja nu blev det ju inte så snart men jag är glad att jag tänkte så. Jag fann dem ju på rea dessutom på butiken där mina BHar annars kostar runt 800 kr och uppåt. Nej, mina boppar passar INTE i en en BH från H&M eller Lindex. Sen att de som jag fann är i vitt gör inget, jag kommer ju inte att kunna ha dem så länge ;)
Tänk att det förhatliga tänket "Jag ska ju gå ner i vikt" faktiskt funkat denna gång :)

Eftermiddagen har jag och goda vännerna C o T gjort julgodis, Bountybitar och Leilas choklad-och lakritsfudge plus att vi har griljerat julskinkan. Detta är egentligen en tradition vi har kvällen före julafton men eftersom jag jobbar natt hela veckan och C jobbar eftermiddag så bestämde vi att vi gör det idag istället när vi båda är lediga :) Vi brukar visserligen klä granen också men jag har bestämt mig för att i år hoppar jag det. Jag kommer ju att jobba som sagt, mamma åker till syster i grannlandet i väst och andra syster firar med pojkvän med familj. Jag kommer att åka förbi "adoptivfamiljen" på väg till jobbet. Ska försöka komma upp i tid för att kunna se på Kalle anka.... innan jag åker vidare på julfirande. Lite dåligt med sömn kommer det att bli men jag får klara mig ändå :)

Alltså...För att kunna dela in texten i stycken så måste jag använda Explorer (annars använder jag Googl Chrome) men jag blir knäpp snart...Varför täcker reklam halva inläggssidan?? Jag ser bara hälften jag skriver...Så om det blir stavfel och knasiga ord så vet ni varför.. Men det verkar ju idiotiskt att ha det så


C mätte mig idag och knäppte kort.... YEAH!!! Bl a 7 cm mindre runt höfterna, -5 cm midjan och -5 cm bröst (om jag minns rätt) OTROLIGT!!! Glad!! Ja, och så har jag tappat 19.7 kg!!!!! Nästan lika mycket som två hinkar fyllda m vatten :D

Nej, ta och läsa en av mina 4 böcker som jag införskaffat :D Just det, har jag nämt att jag bara ÄLSKAR böcker? Det gör jag iaf... Drömmen är att ha ett rum inrett som bibliotek... Hoppas jag kommer få det någongång :)


Nu säger jag adjö!

Kram

Design

Publicerad 2011-12-15 10:50:34 i Livet i övrigt,

Jag skulle vilja kunna designa min sida men man måste ju kunna programmera verkar det som.... Finns det någon som kan hjälpa mig???

Härliga onsdag

Publicerad 2011-12-14 08:26:37 i Livet i övrigt,

Onsdag, ledig dag och jag vaknar halv 6.... Ja ja ingen idé att ligga och dra sig så jag har redan hunnit äta frukost och håller nu på att baka saffransskorpor och sen blir det jättegoda kolasnittar :)
Dagen går i umgås-med-vänner andan och ikväll får jag se ett luciatåg :)
Nu ringer klockan för färdiga skorpor :)

4 timmars sömn

Publicerad 2011-12-12 15:56:51 i Livet i övrigt,

Det känns kanske inte helt ok att jag sovit så lite men så blir det när jag kliver av nattpassen. Kliver jag inte upp i skaplig tid somnar jag ju aldrig i natt :)
Snart ska jag iväg på lite teater :) Finaste lilltösen har teateravslutning och jag är bjuden :)

Insikt?

Publicerad 2011-12-12 04:16:24 i Livet efter GBP,

Alltså...jag har tappat 18,5 kg och jag fattar nada... Sjuk känsla! Jag har så svårt att relatera till att det står så "lite" på vågen redan.. Men kul som attan när jag märker att fettvalken i nacken är i princip borta, att jag kan känna benen på mina armar och axlar, att man ser att jag har en hals - att det finns ett mellanrum mellan huvud och axlar :) Underbart! Jag når ställen som krävde stor ansträngning att nå förr, jag kan klippa tånaglarna, jag kan knyta mina skor, jag svettas inte vid minst lilla ansträngning... Jag försöker fokusera på det istället så kanske jag fattar till slut. Jag ser att ärret som satt mellan brösten efter op, har glidit ner ca 3-5 cm... hihihi!

Dålig bloggare

Publicerad 2011-12-11 04:22:35 i Livet efter GBP,

Jag är inte världsbäst på detta, men jag har så svårt att skriva när jag inte har inspiration. Tycker inte jag lever ett så spännande liv. Speciellt inte under nattveckorna, då är det mest sova, jobba, äta...Ja och få i sig allt vatten jag ska få i mig. Det går iaf bättre och bättre. Hade mycket svårt i början att dricka just vatten. På jobbet går det lättare också, har en flaska jag kan sitta och smutta på hela tiden. Och så hjälper det ju till att jag nu kan ta större klunkar än i början.
I natt har jag provat att ha lite honung i mitt te...gick så där. Nej, ingen dumping, men magen knorrade lite. Min mage har inte varit riktigt bra senaste dagarna. Jag tror dock att jag kommit på orsaken... Hittade ett sockerfritt godis på ÖB som jag provade. Riktigt gott och utan bismaken av apartam. De använde nåt annat som jag inte kommer på nu, men min mage reagerade med att ja...bli lös. Bra, tyckte jag första dagen, eftersom jag hade problem åt andra hållet då (ja! det är en del skitsnack på mig nu, men vad begär ni kl 04.16 *ler*)
Nåja, jag kan säga att dessa karameller åker i sopen iaf. Jag vill inte att magen reagerar så här. Men, nu har jag testat :) Jag håller mig nog borta från det i fortsättningen och suger på en Läkerol om jag blir sugen :)
Fick just distanshealing från en kär vän och fick lite råd. Det tackar jag för! Ska försöka följa dem också :) Annars vet jag att hon kommer att påminna mig ;)
Nej, nu ska jag kolla lite mer på min nya serie. Game of thrones.... Rekommenderas skarpt!!!
Kram på er!

Vernissage

Publicerad 2011-12-03 09:18:21 i Livet efter GBP,

Är uppe alldeles för tidigt en lördagmorgon. Särskilt som jag inte kom i säng förrän run 3 i natt... Men vad gör man inte för en vän? :) Min vän ska idag ha vernissage på lokala biblioteket och jag ska dit nu kl 10. När jag till slut kom i säng i natt insåg jag ju också att, just fasen, det tar ju lite tid för mig att äta frukost numer så jag måste upp tidigare än jag hade tänkt... Så nu sitter jag här och försöker få i mig scrambled egg :) Proteinrikt och bra.

Gårdagen blev en alldeles fantastisk dag. Den inleddes med bakning av saffransskorpor och matlagning (julmustkyckling....mums!) som jag skrev om i förra inlägget. Besök av underbara T förgyllde stunden :) Sen bar det av på kalas hos "adoptivfamiljen" för att fira frun i huset. Lillkillen var en slagen hjälte som låg och sov i soffan när jag kom, så söt :) Senare dök hennes familj upp och de är helt underbara; mor, far, syster och gammelmormor. När jag åkte hem passade jag på att åka förbi krogen där jag jobbat som dörrvärd, och hälsade på ordningsvakten och nuvarande dörrvärden. Såg goda vännerna N och J komma ut från bion och de kom så småningom upp till krogen och vi gick in och satte oss. Där blev jag kvar resten av kvällen. Alldeles underbart, vilka vänner jag har!!! Jag insåg hur glad jag är som slipper dörrjobbet just nu.... Fulla människor som bara ska vara dryga...Vinglande från sida till sida anser de att de oftast är nyktra... Eller så får man som svar att "men jag är inte dum" när man säger att de tyvärr inte får komma in eftersom de har blivit för berusad. Nä, var det det jag sa? Eller??? Såååå trött på hur, ja, dumma människor blir på fyllan. Särskilt glad är jag över att slippa jobba under julbordstider... Fulla medelålders män som tror att de kan dricka lika mycket som i sin ungdom, tror att de är bäst i hela världen ochtror att de är snyggast, som tror att jag hittar på att det finns en alkohollag i Sverige och som inte kan ta att en kvinna säger att de inte får komma in... Jeez!
Nämnde jag att jag är glad att inte behöva jobba där för tillfället? :)

Nej, dags att sätta fart så jag hinner tills jag ska möta goda vänninan Å, som dessutom var snäll att ringa och väcka mig idag :)


Ha en underbar lördag!

TGIF

Publicerad 2011-12-02 16:30:22 i Livet efter GBP,

Jag älskar verkligen att jag har fått möjligheten att jobba natt. Jag känner mig inte längre stressad över min jobbsituation, jag behöver inte längre stressa mellan 3 olika jobb för att få det att gå ihop ekonomiskt. En väninna jag pratade med imorse sa också att jag inte var lika arg, stressad och okoncentrerad längre heller. Och det är precis så jag känner. Underbart! Sen är det ju självklart underbart att ha varannan vecka ledig :D

Idag har jag bakat saffransskorpor för första gången. Jag trodde att det skulle bli svårt men det var bland det enklaste jag gjort :) Och de blev supergoda!! Sen testade jag att laga en ny maträtt; Julmustkyckling. Den kan jag verkligen rekommendera! Supergod den också :) Och så enkel att göra; det gillar jag :) Sen att det blev 7 matlådor till mig gör det ju inte sämre ;) Jag fick slut på små lådor och har ingen plats kvar i frysen så jag fixade en matlåda åt min väninna T som var på besök också :)

Det känns verkligen som att jag hittar tillbaka till mig själv mer och mer, vilket känns superskönt!
Vägde mig idag..... -17 kg nu :D Känns såååååå bra!!!! Jag har kommit ner under min första stora "skräckvikt"... Helt ofattbart egentligen... Kan fasen inte sluta le!
Och snart kan jag börja träna också. I julklapp/födelsedagspresent ska jag ge mig själv ett gymkort! Jag längtar efter att få träna så svetten lackar, vilket den kommer att göra snabbt eftersom konditionen nu är nere på noll.

Igår fick jag hem en kokbok (ja, jag samlar på kokböcker) som jag längtat efter. Kan verkligen rekommendera alla som ska eller har gjort en GBP-op att införskaffa den. En hel del recept och nyttig information om t ex näringslära för oss.

Ikväll ska mag hem till min "adoptivfamilj" (goda vänner och deras underbara barn) eftersom frun i huset fyller år så det är nog bäst att jag skuttar in i duschen nu så jag blir klar i tid :)

Ha en underbar helg!!

Om

Min profilbild

Här ska man kanske komma på nåt fyndigt att skriva så att ni ska få en hum om vem jag är... Hmmmm... En kvinna i sina bästa år, fantastisk på alla sätt och vis :) Jag är nyligen Gastric Bypassopererad och jag skriver här om livet före och efter, om tankar och funderingar, händelser från mitt liv i övrigt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela