isnusmumrikens

Här skriver jag om det mesta. Jag startade med att skriva om min kamp, och vägen till en Gastric bypassoperation. Nu har jag gjort den och jag skriver en del om det just nu, eftersom det tar upp det mesta av mina tankar för tillfället, men varefter tiden går kommer det även att handla om annat i mitt liv. Välkommen!

GRATTIS!!!

Publicerad 2012-10-24 13:45:47 i Livet efter GBP,

Idag för 1 år sen låg jag vid denna tidpunkt på uppvaket, nyopererad och det första steget mot ett nytt liv var taget.
För att fira dagen klarade jag mitt första stora delmål med 40 tappade kilon! Och nej, jag tänker inte plocka upp dem! 
En underbar känsla är det i alla fall!!! Nu fortsätter resan mot nästa delmål :)
 
Tack för allt stöd och support!

Plötsligt händer det!

Publicerad 2012-10-17 19:55:00 i Livet efter GBP,

Efter en hel del kämpande har jag äntligen nått ett stort delmål....


-40 kg!!!!!!

Var t o m tvungen att väga mig två gånger för att verkligen tro på det. Känns UNDERBART!!! :)
 
 
 
 
 

Akutenbesök

Publicerad 2012-10-16 13:36:00 i

Ja, här hamnade jag igår. Istället för att ta en sen tur på löpbandet efter jobbet.
 
Senaste tiden har jag haft en hel del problem med magen som, för att inte gå in på detaljer för mycket, inte har funkat som den ska.
På väg hem efter en extra lång dag på jobbet så började magen göra lite ondare än vanligt, men inte mer än att jag klarade det...till att börja med... När jag var i Hedemora eskalerade smärtan snabbt och jag började få svårt att dra djupa andetag utan att det smärtade. Jag visste inte om jag skulle kunna köra hela vägen hem, men jag fortsatte köra. Halvägs mellan H-mora och hemma så var jag tvungen att köra in på en parkeringsplats för att kliva ur bilen. Jag hoppade på att lite promenerande (i regnet) kunde lätta upp, men icke. Jag kunde inte stå upp rakt. Satte mig i bilen igen och ringde 1177 och pratade med en gullig sköter´ska som sa att jag skulle åka direkt till akuten. Hon frågade nog om jag verkligen klarade att köra och att jag nog kanske skulle ringa en ambulans, men jag är en envis kvinna och jag ville ju inte lämna min bil mitt i skogen alldeles själv. Hur jag tog mig in vet jag knappt men jag gjorde det. Som tur var var det tomt i rummet och jag fick komma in direkt. Det togs blodprover och urinprov och sköterksorna var supergulliga hela tiden. Efter ett tag kom doktorn in för att klämma och känna på magen innan jag skulle få lite smärtlindring. När han var klar kom sköterskan in med en spruta med smärtlindring. Ljuvligt när det började verka. Jag kunde nu dra djupa andetag igen. det har hjälpt mig att sova hela natten också men nu värker det igen. Inte alls lika mycket men magen är inte ok alls...
 
Imorse ringde jag så till viktenheten för att rådfråga min underbara dietist om hon kunde ge mig råd om vad jag kan göra för att få igång magen igen och jag fick många bra tips som jag nu ska testa.
 
Nu ligger jag i soffan, utslagen och trött och försöker kurera mig snabbt...
 
Hoppas ni har en bra dag därute!

Mannafrutti...

Publicerad 2012-10-12 11:26:00 i Livet efter GBP,

Alldeles i början efter min operation så provade jag att äta en Risifrutti Manna. Jag älskar dem.
Meeeen det gjorde inte min nya mage. Inte alls faktiskt. Sweet lord så jag dumpade på den. Hjärtklappning, svettningar och ont i magen... Usch!

Igår fick jag för mig att jag minsann skulle prova igen. Jag menar, jag klarar ju av att äta annat sött.
Men icke.
Fy satan vad jag mådde dåligt. Dumping. Igen.
Enda som kan ses som lite positivt var att magen kom igång. Men en trög mage, det kan jag ta medicin för och inte må så dåligt.
Och nu vet jag ju, Risifrutti Manna; Nej. Inte bra alls för lilla magen :) Gör ju inte så mycket heller för den delen.

Fast jag undrar ändå varför jag dumpar så hårt på just Risifrutti Manna? Kan det vara mannagrynet? I kombination med allt det andra söta? Varför kan jag då äta t ex kladdkaka (bara en liten bit)? Någon som vet?

Nej, nu ska jag börja dagen ordentligt. Ska bara....vila lite till innan jag ska till doktorn med min ömma armbåge och axel. Sen jobb till 21 :)

Ha en skön fredag!

Förkylning på G...

Publicerad 2012-10-11 12:20:01 i

Sitter på jobbet nu och känner mig väl inte så jättepigg... Skulle träna idag men jag vet inte... Kanske ta mig dit och promenera på bandet... Jag vill INTE bli sjuk!!! Det har jag inte varken tid eller råd med. Så, mantrat är: Jag är frisk, jag är frisk! :) Borde funka väl? Plus en massa varmt te m honung i :)

Träningsdags denna lediga dag

Publicerad 2012-10-10 11:14:00 i Livet efter GBP,

Snart ska jag ta mig iväg till gymet igen för att ta mig an ett spinningpass igen. Måste ju prova. Igen. Och det är bara en halvtimme långt. Kroppen värker idag, om det är för löpturen igår eller för att jag kanske är på väg att bli sjuk vet jag inte. Det får visa sig helt enkelt :)
 
I två veckor framöver har PTMicke satt mig på enbart konditionsträning. Därav spinningen :) Jag har stått stilla i viktnedgången länge nu och det är SÅÅÅÅÅÅ frustrerande!! Ja, jag har kunnat "missköta" maten en del och det har så klart en del i det hela. Varför jag gjort så tänker jag inte gå in på här, men man kan säga att jag till viss del föll tillbaka i gamla beteenden. Men jag vill ju inte det, så nu tar vi nya tag igen. Jag SKA lyckas!!! Har inte så långt kvar till mina första stora delmål och jag har gett mig 17 på att fixa dem till min 40årsdag!
 
Så, bara att dra på sig träningskläderna och pallra sig iväg på ett spinningpass. Sen tvätta fönster och städa :)

Androidapp äntligen

Publicerad 2012-10-10 02:31:48 i

Testar att skriva ett inlägg från appen som äntligen kommit till android! Vem vet, kanske kan jag komma mig för att skriva lite oftare ;)

Filmsnutt

Publicerad 2012-10-07 19:30:00 i Livet efter GBP,

Kollade idag på film från när mamma fyllde 60 och vi anordnade kalas för henne. Jätteskoj att kolla på. Ja, tills jag såg mig själv vill säga. Jag fick lov att stänga av, jag klarade inte att kolla på mig själv. Detta är 2 dagar innan jag la mig på operationsbordet och fick ett nytt liv.

Jag klarade inte av att se mig själv.

Måste minnas det nu. Att inte falla tillbaka i gamla ovanor igen.
Måste minnas det.
Alltid. Alltid.

Om

Min profilbild

Här ska man kanske komma på nåt fyndigt att skriva så att ni ska få en hum om vem jag är... Hmmmm... En kvinna i sina bästa år, fantastisk på alla sätt och vis :) Jag är nyligen Gastric Bypassopererad och jag skriver här om livet före och efter, om tankar och funderingar, händelser från mitt liv i övrigt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela