isnusmumrikens

Här skriver jag om det mesta. Jag startade med att skriva om min kamp, och vägen till en Gastric bypassoperation. Nu har jag gjort den och jag skriver en del om det just nu, eftersom det tar upp det mesta av mina tankar för tillfället, men varefter tiden går kommer det även att handla om annat i mitt liv. Välkommen!

Snart dags

Publicerad 2012-01-29 12:42:31 i Livet efter GBP,

Om bara ca 3 timmar ska jag få min introduktion på gymet... Underbart!! Det är ca 4 månader sen jag var på gym och tränade och det ska bli så skönt att få svettas lite :)
Men först ska jag ta mig ut och ta en kortare promenad hem till mina vänner på en fika :) Solen skiner och det är en underbar, kylig vinterdag :)


17:36

Hemma igen från gymet :) Detta kommer bli bra, superbra! Känner mig taggad som tusan :D
Det är första gången som jag går på ett riktigt gym. Kändes jätteläskigt att gå ner bland alla människor. Trodde jag skulle känna mig obekväm och uttittad men så var det inte. Om det kollade så märkte jag det inte, jag kör min grej. Sen hjälpte det att en kompis var där och hejade på mig :) En tjockis på gym borde ju vara bra, eller hur? :) Då gör man ju något åt sin situation :) Så jag förstår inte alls de gym som nekat tjockisar medlemsskap. Idiotiskt!

Nu mår jag bra. Nu kommer jag igång med min träning igen och jag får min dos endorfiner som jag behöver för att vara glad och må bra :) För mår bra, det gör jag. Jag känner mig lycklig och nöjd.  

Sparka tuppen ur sängen

Publicerad 2012-01-25 10:20:47 i Livet efter GBP,

När jag klivit av en nattpassperiod har jag lite svårt med sömnen... Var gristrött igårkväll så somnade halv 11 på kvällen...Och vaknade...ja, 02..33 stod det på telefonen... Hur jag är ropade och lockade på John Blund så kom han inte med sin sömnsand. Gringe jävul! ;) Så när tidningen landade på hallmattan klev jag upp och gjorde mig en kopp te och hade en lugn stund i stillhet. Det behövs det också.

Nu är klockan strax efter 10 och jag har hunnit: lättstäda, tvätta en maskin tvätt, gått till ICA för att hämta ut mitt paket från Ellos (assnygga skor och en träningsBH som jag hoppas kommer att passa) och nu sitter jag här och gör ett litet inlägg :) Jag väntar på en bekant som ska komma hit och presentera några produkter..vet inte vad det är, det visar sig. Jag kan ju lyssna iaf.
När han gått så ska jag iväg igen, ingen idé att stanna upp, då kommer jag ju att däcka och på så vis paja ännu en natt.

Jag ska ner till nya vårdcentralen som just öppnat för att lista mig där. Min underbara läkare och distriktssköterska har flyttat dit så jag hakar på som värsta stalkern...hehehe! Men när man, som jag, äntligen hittat en läkare som faktiskt lyssnar och inte bara skyller allt på min övervikt (ont i huvudet - du är ju tjock, förkyld - du är ju tjock...ja ni fattar) Hon är iaf helt underbar så jag hakar på till det nya :)
Sen ska jag ner tii´ll butiken där jag köpte min nya "bebis" och kolla om det kommit in nåt skal/silikonskydd och displayskyddsfilm till den. Jag håller tummarna :)

Just ja, ska förbi gymet och boka in tid för att bli visad runt bland alla apparater så jag kan komma igång nu. Hela kroppen skriker efter att få börja träna. Hormonmonstret kanske går att jaga bort på så vis? :)

Nu ska jag äta lite mellis innan han kommer.

Ha en superdag!!

Kram

Utrensning nr 1

Publicerad 2012-01-23 02:22:55 i Livet efter GBP,

Veckan som gick passade jag på när jag var ledig...
Eftersom jag tappat 25.7 kg nu så var det dags att rensa garderoben. Jag har såååå mycket som egentligen bara hängt där, eller legat i en låda och tagit plats..
Och jag måste alltid passa på att göra såna här saker när jag inte känner mig nostalgisk..annars stannar saker kvar bara för att.. Men nu var jag inte det minsta nostalgisk :)

Inte burit på 6 månader eller mer - Bort!
Inte min stil längre - Bort!
Inte gillar det - Bort!
Trasigt - Släng!

Det som jag plockat bort ska jag försöka sälja, inget fel på kläderna alls, en del är t o m nästan nytt. Men JAG behöver de inte längre :)

Det var så skönt att göra detta! Måste fortsätta med resten av lägenheten nu också, och källaren...Jisses, källaren...DÄR finns det saker! Dags för megasuperdunderutrensning tror jag minsann :D Jag får sådana här ryck emellanåt..kanske hänger ihop med hur jag mår i resten av mitt liv... Jag behöver en rejäl utrensning på en del saker i mitt liv, och vad kan då vara bättre än att börja med fysiska ting..? :)








Kom till ännu en insikt idag...Mitt goda humör har ju tagit lite semester eftersom hormonerna härjar järnet just nu. Den ångest jag känt dessa två dagar har inte varit att leka med.
Men det finns en skillnad nu mot hur jag känner nu, till skillnad från när det var som värst.
Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det utan att det låter konstigt... Jag får ångest, som kramar om mitt bröst så det gör fysiskt ont, jag mår illa, jag får svårt att andas.. MEN! Jag vet nu att jag kommer inte att dö. Jag kommer att komma över det. Jag blir arg på ångesten och låter den inte ta makten över mig som den gjorde förr.
OCH! Viktigast av allt... Jag känner inte behovet av att stoppa i mig en massa onyttigt!

Men att känna sig som en tonåring igen är fan inte kul! Jag gillade inte att vara tonåring när jag var det och jag har ingen önskan att få vara det ingen heller... För, fyttirackarns, vad det var en jobbig tid! Hu!!
Men men...det verkar som om mensmonstret kommit för att stanna denna gång såå... Jag gillar läget, känner varje känsla och tar mig igenom det :)

Jo, jag mår lite bättre nu.. Det är bara att gilla läget när det kommer... Det går ju över :)


Pst: Lite stolt över att jag lyckats lägga in en bild nu :) Ska bara luska ut hur jag får upp info om mig själv i rutan där man kan beskriva sig själv. Och få in en profilbild kanske..

Monster...

Publicerad 2012-01-22 00:27:16 i Livet i övrigt,

Jaha ja... mensen här...igen.... Men jag ska inte klaga...det tog ju i alla fall 2,5 vecka inna den kom denna gång... 4e gången nu sen början på december, skoj...eller inte. Jag mår inte dåligt. Men jag känner att mitt humör packade resväskan och drog som jävla avlöning. Kan jag tro det, med alla dessa hormoner som far runt och tror att de är tonåringar igen. Kom igen!!! Tant är gammal nu, vill INTE vara tonåring igen! Det var fasen jobbigaste tiden i mitt liv!
Och i och med att humöret försvann, det goda humöret ska kanske klarläggas, så känns det väl inte så uppåt just nu. Förlåt gnället, men just nu orkar jag inte. Önskade att jag låg hemma i min säng, i mitt mörklagda sovrum, och bara fick vara. Kanske någon som kom in och låg bredvid och bara kramade om mig. Jag är liten just nu. Så liten. Och ensam.

Blä.

Bara...Blä.

Träning

Publicerad 2012-01-16 16:07:26 i Livet efter GBP,

Nu har jag gjort det! Tecknat mig på ett gym :) Nu ska här trimmas muskler ;) Men jag börjar med att gå på ett pass Zumba som goda vän Malin håller i :)


Uppdatering: Detta var det roligaste jag gjort på länge!!! Satan i gatan vad jobbigt, svettigt och framför allt skoj det var! En riktig energikick! Detta är första träningen jag gör sen operationen och jag vet nu att jag nog kommer att behöva ha en proteinshake med mig när jag tränar och fylla på med energi under tiden. För, även om jag åt precis innan så höll jag på att svimma efteråt. Tur Malin hade en smoothie med sig som jag fick :) Men nu vet jag ju i alla fall :)

Tungt

Publicerad 2012-01-14 17:56:55 i Livet efter GBP,

Idag är det tungrott...eller det har varit ett tag nu... Har svårt att hitta geisten, matlusten är borta, lusten för det mesta är borta... Jag blir frustrerad över en person i mitt liv och det gör mig arg på mig själv, för att jag reagerar så starkt på denna person. Så ikväll drar jag på mig dansskorna och går ut med snygga brudarna.

Jag är BRA.
Jag är VACKER.
Jag är ett KAP.
Jag är INTELLIGENT.


Jag är...

Besök

Publicerad 2012-01-13 19:25:53 i Livet i övrigt,

Sitter och inväntar besök från väninnor :) Tjejkväll med babbel i massor :) Väninnan L kommer på efterlängtat besök och fina T är på väg hon också :) Ska bli nice denna fredagkväll den 13e... och kanske har jag tur denna kväll också... :)

Inte långt kvar

Publicerad 2012-01-13 11:41:29 i Livet efter GBP,

Nej, nu är det inte många gram kvar till mitt första stora delmål...300 gram fattas till -25 kg!! Det fixar jag till imorgon ;)
Det gör att det inte är långt till nästa heller, de går hand i hand kan man nästan säga... Hamna under 120...Och DIT är det idag bara 2,3 kg... :D *klappar mig själv på axeln*

Första

Publicerad 2012-01-12 10:22:11 i Livet efter GBP,

Idag är det dags för att ta första Behepan-sprutan. Nu hoppas jag på att bli fylld av energi! så jag orkar med mitt första träningspass sen operationen. Ikväll ska jag få boxas :D

Upplevelser och nya upptäckter

Publicerad 2012-01-11 23:09:06 i Livet efter GBP,

Inne på min tredje lediga dag av 10... :) Idag sov jag till halv 12 (!) Mötte upp en väninna på en långfika senare. Alldeles alldeles underbart att få lite tid tillsammans med henne :)

I lördags var jag ju på party. Ja, jag var nykter och satan i gatan så skoj jag hade! Livebandet spelade massa rock och som jag dansade... Och vet ni vad? Jag ORKADE dansa f l e r a låtar i sträck utan att tröttas ut mer än mina tunnare väninnor ;) Jag dansade mig varm i den lite småkalla lokalen och det var såå skoj. Jag är tillbaka! Jag dansade ju jämt förr, stod mer på dansgolvet än i baren...Ja redan då var jag för det mesta nykter :) Men när kilona böjade attackera min kropp och fastna där så blev det mindre och mindre dans... Jag förstod inte vad som hände (dooh) varför ajg inte ville dansa mer....Jag orkade ju inte mer än kanske en låt innan svettten rann om mig..och vem vill vara en svettig tjockis?? Sånt tycker alla är äckligt...eller???
Men i lördags hittade jag tillbaka. Dansen flyttade in min kropp igen och jag njöt! :) Och tanten har det förtfarande, rytmen hade bara gömt sig bakom fettet :)

I måndags kväll låg jag så i soffan och kollade på nåt icketankekrävande tv-program när jag la ner armen på sidan...Rykte till eftersom jag kände nåt hårt på höften och började kolla om jag lagt nåt där... Det hade jag ju inte...hmmmm.. började känna efter och ja...där...just där var...mitt HÖFTBEN!!! Fattar ni hur jävla cooolt det kändes? Jag kan inte minnas när jag sist kände det... Wow!!! Jag kan fasen inte sluta känna på mig själv, eller kolla på mig själv i spegeln. Jag måste göra det för att fatta att jag snart tappat 25 kg... På knappa 3 månader!

En till sag som är lite skoj, men svår att fatta... Folk känner inte riktigt igen mig... När jag hälsar så kollar de till och jag ser undran i deras ögon "-Vem är du?" hinner snabbt passera innan de ser att det är jag och igenkännadeleendet dyker upp i deras ansikte.
Eller så får jag höra "-Snygg du är i håret! Ny frisyr?" Ehhh...nej, jag har haft samma frisyr de senaste 10 gångerna du sett mig... -Nej, svarar jag på frågan om ny frisyr, men jag har tappat ca 25 kg... HAHAHAHAHA! Kul att man syns nu då ;)

Nej, nu är det dags att försöka sova lite tror jag. Imorgon ska jag till distrikstsköterskan och få min första B12-spruta i rumpan... IIIIIHHH! Tur att jag känner denna sköterska mycket mycket väl och vet att hon är duktig på det hon gör :) Ja, och hon känner ju mig mycket mycket bra :D

Kram på dig!

Ledighet

Publicerad 2012-01-09 06:24:33 i Livet efter GBP,

Om knappt 40 minuter slutar jag mitt nattpass och går sen på en 10 dagars ledighet :) Det ska bli såååå skönt!!! Tänkte jag skulle ta och gå igenom min kläder, kolla vad jag kan ha ett tag till och vad som kan packas ner.
-23 kg nu!!! Jag fattar det knappt själv!

Nu ska jag börja packa ihop mina grejer så jag är redo att fara när avlösning kommer :)

Partydags

Publicerad 2012-01-07 17:59:05 i Livet i övrigt,

Nykter och kommer att ha skoj! :) Lite bikers och babes och kvällen är räddad :) Dags att göra sig klar kanske...? :D

Alkohol och GBP, del 2

Publicerad 2012-01-06 05:29:57 i Livet efter GBP,

Jag har bestämt mig nu. Jag kör. Min vän Vronkan påminde mig om nåt som jag faktiskt tror på själv, men nånstan glömde bort. Man är INTE tråkig bara för att man kör :) Är man tråkig beror det ju på en själv faktiskt, och jag vet ju dessutom att jag kan ha sjukt skoj nykter :)
Tack älskade vän för påminnelsen!

Så jag ska rocka röven av alla på klubben på lördag, nykter! :)

Alkohol och GBP

Publicerad 2012-01-05 01:58:21 i Livet efter GBP,

På lördag ska jag på STOR fest. En fest som går av stapeln varje år, samma helg, dvs trettondagshelgen. Jag har varit m varje år tror jag, möjligen att jag missade första året. Det är en fest som jag alltid har haft superskoj på, eftersom jag känner mig "hemma" bland dessa människor. Underbart!
Nu har jag ett litet dilemma... Ju närmare lördagen jag kommer desto mer lockar det att kanske få festa lite. Problemet är ju att jag inte har en aning om hur jag kommer att reagera på alkohol sen operationen. En shot och jag raglar runt, ett halvt glas rött och jag sluddrar...Jag vet ju inte. Kommer visserligen att vara bland vänner...men...Ett stort MEN... Kan jag släppa kontrollen så pass att jag testar? Eller kommer jag (som vanligt) att vara den trista, tråkiga, stela som kör bil och försöker låta bli att vara korrekt? Och behöver jag alkohol för att motverka den effekten jag verkar ha på mig själv?
Nu sa ju i och för sig dietisten att det vore klokt att inte dricka första gången på en stor tillställning (hon sa iofs på jobbfesten...) MEN...återigen.. jag är bland vänner som inte skulle låta mig råka illa ut... Åh! Dessa beslut!!! Gah!!!
Och jag kommer ju inte att hinna ha "träningsläger" innan heller eftersom jag som vanligt börjar vackla i mitt beslut när det egentligen är försent att göra annat än det jag förutsatt mig att göra...

Ibland måste man kanske bara göra.
Släppa taget.
Släppa kontrollen...om än bara så lite...


Men just ja, jag ska ju gå i klackar.... Kanske bäst att vara nykter då ;) Vill ju inte bryta benen av mig. Hahahaha!

Ha en underbar dag! (eller kväll, eller natt...)

Årets första jobbnatt

Publicerad 2012-01-04 02:06:19 i Livet efter GBP,

Sitter här på jobbet och försöker hålla mig vaken, årets första jobbnatt :)

Min födelsedag firade jag med tårtkalas (nåja, tårtan blev utbytt mot glasyrtoppade muffins, men det verkade gå bra *ler*) För första gången hade jag bara hembakat på kakfaten :) Jag tycker verkligen om att baka, både sötsaker och bröd. Lite skoj också att jag kan äta lite av vad jag bakar också :) Även om det under dessa dagar blivit lite väl ofta av den varan. Så nu är det tillbaka till normallivet igen, dvs äta bättre :) Det kommer min kropp också att må sååååå mycket bättre av! Det var längesen jag kände mig så här däst...

Och ikväll, när jag duschat innan jag skulle iväg till jobbet, fick jag en liten överraskning.... För 3e (!) gången inom loppet av en månad får jag nu mens...Igen liksom??? vad fasen är det som händer??? Jag mår inte dåligt eller nåt men jag börjar ju fundera... Det verkar som om den kommer också varje gång jag har jobbvecka nästan... Nåja, jag hoppas att det är friskhetstecken, men jag måste nog ringa och kolla iallafall.

Idag gjorde jag mig förtjänt avv ordförande i klantklubben... När jag stod i duschen så tappade jag först schampoflaskan, sen tvålen. När jag böjde mig fram för att plocka upp tvålen så tjongade jag i pannan rakt i handfatet...! Trodde jag skulle svimma, så ont gjorde det. Men hade inte tid att oja mig för länge, skulle ju till jobbet...Så nu sitter jag här med en bula i pannan som börjar bli blå och ont... Tur det går över :)

Nej, om jag skulle ta och....tja, jobba lite.... händer inte mycket här just nu så kanske skulle jogga lite genom lokalerna :) Lite träning på natten så här :)

Om

Min profilbild

Här ska man kanske komma på nåt fyndigt att skriva så att ni ska få en hum om vem jag är... Hmmmm... En kvinna i sina bästa år, fantastisk på alla sätt och vis :) Jag är nyligen Gastric Bypassopererad och jag skriver här om livet före och efter, om tankar och funderingar, händelser från mitt liv i övrigt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela