isnusmumrikens

Här skriver jag om det mesta. Jag startade med att skriva om min kamp, och vägen till en Gastric bypassoperation. Nu har jag gjort den och jag skriver en del om det just nu, eftersom det tar upp det mesta av mina tankar för tillfället, men varefter tiden går kommer det även att handla om annat i mitt liv. Välkommen!

Gråtattack

Publicerad 2010-11-24 19:24:30 i Kampen för en GBP-op,

Dagens program av Biggest Loser har fått mig i tårar. O´Neals smärta påverkar mig starkt. Jag gråter för mig själv. För att jag önskar att jag kunde visa min "svaga" sida. Inte  bara vara glada jag hela tiden. Så jag gråter lite till, i min ensamhet, här i soffan.

Helvete på jorden

Publicerad 2010-11-24 18:58:45 i Kampen för en GBP-op,

Jag. Kommer. Att. . Långsamt.

Jag tvivlar på att jag kommer att kunna ta mig ur sängen imorgon. Tänk er samtalet till min chef: -Jag är ledsen, men jag kan inte komma till jobbet idag. Nej, jag KAN verkligen inte, jag kommer inte ur sängen p g a träningsvärk. HAHAHAHAHAHAHA!!!! Meeen.. det är värt det! Tortyren jag utsätter mig för kommer att leda till något bra, en stark, sund kropp :)

Just nu vill jag dock bara tycka lite synd om mig själv och klema mig över värken i min kropp :) Aj. Aj. Aj. :)

Smärta

Publicerad 2010-11-24 02:21:26 i Kampen för en GBP-op,

Jag har ONT! Från midjan och ner smärtar det som jag vet inte vad... Kom knappt ur sängen imorse. Härligt!! Det innebär ju att gårdagens träning hade effekt :) Och imorgon är det dags igen :) Tänk, hade någon sagt till mig för bara 6 månader sen att "du kommer att älska att träna, och även älska träningsvärken du får" så hade jag nog dött av en skrattattack. Jag? Älska träning?? HAHAHAHAHA!!! Men skoj att kunna överraska sig själv.

Vi mätte mig igår efter passet. Minus 1-2 cm på ben, höft och midja!!! Jag är bra!! *klappar på axeln*

Nu: Nattjobb
Imorgon(idag): Sova och träna :)

Några funderingar

Publicerad 2010-11-18 22:13:45 i Kampen för en GBP-op,

Min vän skrev detta inlägg:

http://ahlenius.blogg.se/2010/november/tjockisar.html

Och detta var mitt svar:

"Ja, sant allt du skriver :) Och Operationen är INTE en magisk lösning på alla problem som ju många patienter m obesitas tycks kunna tro...Inkl jag förr. Op är ju bara ett hjälpmedel till att kunna fullfölja sin viktminskning; EN del i lösningen på hela problematiken. Man får inte 80 kg överikt bara för att... Man behöver ta tag i många delar, ha hjälp av proffesionella psykologer, läkare m m... Nej, mig är det inte synd om, inte ett dugg :) Och du vet ju hur skoj, och FÖRVÅNAD framförallt jag blev när jag upptäckt hur jävla fantastiskt skoj jag tycker träna är :) Men till de som ev läser här och tillhör kategorin "fet och tyck synd om mig", STOPP! Tänk om! Bryt mönstret! Det ÄR värt det :) Jag behöver fortfarande min GBP-op men som hjälp, inte som lösning :)

Och DU, min älskling, var mitt första steg till att gilla träning! Du la ner en massa tid och möda på att göra träningsprogram till mig som jag inte använt (sorry). Men jag är ju jävligt seeeeg i starten, men nu så :) Tack C!"

För så är det. Det är INTE synd om mig för att jag är fet. Jag har ätit mig till varenda kilo alldeles själv. Jag kan inte skylla på dålig uppväxt, eller någonting annat. Jag har använt godis och dåliga matvanor som en alkoholist använder alkohol eller en narkoman använder droger, för att döva något inom mig, straffa mig själv. Det är den råa sanningen. Så nej, det är inte synd om mig. Ja, jag har en sjukdom och borde som andra få hjälp med det inom rimlig tid. När man som sjuk i ett beroende väl kommer till insikt om sitt problem så behöver man hjälpen ganska snart. En alkoholist eller narkoman som ber om hjälp får den ganska omgående...  Varför inte jag?

Nej, men jag väntar 2 år till...det funkar...absolut...
Förhoppningsvis kallar de en kvinna som inte behöver deras hjälp längre som har lyckats skala bort fasaden på 80 överviktskilon som hon gömt sig bakom i alla dessa år? En stark kvinna som klarar av att gå genom livet m huvudet högt och utan att gömma sig bakom illusioner.. Jag är inte där än, men jag jobbar på det :) Sakta men säkert :)Örontrollen

Publicerad 2010-11-17 11:13:46 i Kampen för en GBP-op,

Jag ignorerar lite örvärk och åker och tränar idag efter jobbet... Jag måste! Det kryper i hela kroppen... Klarar inte att bara vara orörlig hemma i soffan längre heller... Så i eftermiddag kör jag igen :) Härligt!

Senaste nytt

Publicerad 2010-11-16 13:28:49 i Kampen för en GBP-op,

Ringde viktenheten idag igen.... Inget klart besked nu heller... Personalbrist gör att jag inte får den vård jag behöver... har väntat 19 månader nu.. Det besked hon kunde ge var att de trodde att min tur kommer först efter nyår. Jag svarade då att då kan jag alltså få vänta ytterligare 1 år då med lite (!) otur. Men det trodde hon inte, under vårterminen skulle det nog ske... Jo jo, jag vet ju hur det där går...  I augusti/september var det ju innan december som gällde för mig... Det där hinner nog ändras igen :S

Men jag kör på med mitt; träning och försöker hålla maten också. I måndags blev det ingen träning dessvärre eftersom halsen börjat göra ont och örontrollen var på besök.. Men jag tror och hoppas på att jag imorgon är på plats på jobbet igen och därmed kan åka och träna igen imorgon... Jag bara måste!! Jag VILL framförallt!! Det är väl det allra viktigaste :)

Nej, ska koka en kopp te och kurera mig lite till!

Pust och stön

Publicerad 2010-11-11 13:12:20 i Kampen för en GBP-op,

Vaknade imorse och kände att idag, idag vill jag bara ligga kvar i sängen och inte synas av någon, ligga i soffan och bara kolla serier.... Men jag tog mig upp, åt frukost och så bar det av ner till rehab för en date med plågoanden "Jillian" :) Styrkepass som garanterat kommer att ge mig träningsvärk, framförallt i magen :)

Varje gång jag kommer dit får jag frågan om jag haft någon träningsvärk och dum (?) som jag är svarar jag ärligt att nja, lite men inte mycket... Magen har jag ju bara haft träningsvärk i en gång.... Och naturligtvis får jag jobba hårdare :D Det är såååååå underbart ju! Får ur mig en massa negativ energi samtidigt som jag gör något bra för mig och min kropp! Nästa steg nu är väl att gå dit och köra själv snart. Köper kort när lön kommer :) Styrke kan jag ju köra själv...

Jag har hittat ett nytt liv, med mer ork, vilket är fullständigt underbart! Jag har en massa värk fortfarande men inte på samma sätt. Jag har dragit ner på värktabletter bl a... Nu ska jag bara finna ut ett sätt att inte stressa mig själv så mycket... ordning i kaoset. Sätta mig själv i främsta rummet. För det är jag värd...i massor.. Måste bara övertala mig själv om att det är så också... :S

Ha en underbar, solig dag! Nu ska jag duscha och sen iväg på nästa sak....Ledig dag??? Hmmmm.....

Om

Min profilbild

Här ska man kanske komma på nåt fyndigt att skriva så att ni ska få en hum om vem jag är... Hmmmm... En kvinna i sina bästa år, fantastisk på alla sätt och vis :) Jag är nyligen Gastric Bypassopererad och jag skriver här om livet före och efter, om tankar och funderingar, händelser från mitt liv i övrigt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela