isnusmumrikens

Här skriver jag om det mesta. Jag startade med att skriva om min kamp, och vägen till en Gastric bypassoperation. Nu har jag gjort den och jag skriver en del om det just nu, eftersom det tar upp det mesta av mina tankar för tillfället, men varefter tiden går kommer det även att handla om annat i mitt liv. Välkommen!

Varma soppan

Publicerad 2011-09-26 23:19:46 i Kampen för en GBP-op,

Nu har jag äntligen hittat en soppa som faller mig i smaken. Varm sparrissoppa fr Modifast. Detta känns mer som min grej. Söta, halvljumma shakes som smakar som en taskigt smaksatt milkshake/tjock välling - nja..inte lika lockande. Men snart har jag klarat första dagen på flytande. Attackerar detta på samma sätt som när jag lyckades sluta röka för snart 9 år sen... I början tar man det timme för timme :) Blir bra det här.
Nu ska jag bara komma in i rytmen att äta oftare, kände mig lite lätt yrslig här och kom på att, just ja, lite näring kanske så att jag håller mig upprätt :) Vore jobbigt att svimma av på jobbet när jag sitter här själv ;)

Första soppan

Publicerad 2011-09-26 10:48:32 i Kampen för en GBP-op,

Nu har starten gått för flytperioden.... Första soppan, Modifast hallon, inte så imponerad *rys* Sköljer ner med te (utan mjölk och honung..) Bara att gilla läget.

Söndagkväll

Publicerad 2011-09-25 22:25:50 i Kampen för en GBP-op,

Nu sitter jag (nåja ligger mest ner) här i soffan framför TVn och magen står nog i 4 hörn... Jag tyckte att det var en briljant idé att , så här dagen innan flytperioden börjar, sätta i mig en halv påse chips... Behöver jag säga att jag ångrar det beslutet något oerhört just nu? Nej, just det. Men nu har jag gjort det och som det känns nu kommer jag inte att vara så sugen på det på bra länge nu... Hu!
Imorgon ska jag till VC för att ta prover inför förundersökningsbesöket på kirurgen om tre veckor. Om 4 veckor ligger jag nu i sängen på avdelningen och är troligen så sjukt nervös inför Dagen D... Samtidigt längtar jag så mycket. Jag har aldrig varit särskilt bra på att vänta på saker. Jag menar "Den som väntar på något gott..." -väntar ALLTID för länge! Men nu ska jag börja med att ta mig igenom flytperioden. jag har soppor hemma och är redo. Det är bara att gilla läget.
Tack för allt stöd!
(Och varför kan jag fortfarande inte dela in i stycken?????? Hur fan gör man?? Jag blir snart GALEN!!!!!)

2 dagar kvar

Publicerad 2011-09-24 17:56:49 i Kampen för en GBP-op,

På måndag börjar jag på nya delen på resten av mitt liv, även kallad flytperioden :)
Legat i soffan hela dagen idag, totalt slut :) Åkte ner på ICA eftersom jag var såååååå sugen på godis, tänkte att jag skulle passa på innan måndag... Nu sitter jag här, lite lätt illamående efter att ha ätit ca 1/3 av påsen... Blä!
Igår var sista träningen med min älskade mini-Jillian :( Hon ska börja på ett nytt jobb och de som bor där har så TUR att kunna få henne som hjälp! Fantastisk människa! Jag menar, hon har ju fått MIG att börja träna och dessutom gilla det! Det vill inte säga lite... Jag kommer att sakna att bli pushad och plågad av henne men hon finns med mig som både ängel och djävul på min axel ;) Tack!!
Nu en dusch innan middagssällskapet kommer.
Ha en underbar helg!

Dietisten

Publicerad 2011-09-20 09:17:05 i Kampen för en GBP-op,

Om en liten stund ska jag bege mig mot Säter för att träffa dietisten. Vi ska prata om tiden inför operationen nu, jag ska ju leva på pulver i 4 veckor.... Så till mina vänner och ni som finns i min närhet ber jag redan nu om ursäkt om jag skulle råka vara allt annat än på tipp topp humör. Jag misstänker att jag kan komma att känna mig lite mordisk ;) Tur att jag jobbar natt och träffar så många människor :)
Nej, upp och iväg strax!

Dagen D nr 2/2

Publicerad 2011-09-15 10:44:35 i Kampen för en GBP-op,

Japp! Alldeles rätt. Nu är det dags.
Jag trodde inte att det var sant när jag klev upp igår och gick för att hämta posten. Där på golvet i hallen låg det, brevet. Jag trodde först att jag såg i syne och att det inte alls stod Landstinget på kuvertet men det gjorde det!!!! Händerna skakade när jag satte mig i soffan för att öppna brevet.
Den 17 oktober ska jag in på förundersökning och under v 43 är det planerat för operation. Troligen på måndagen enligt min dietist.
Jag vet inte vad jag ska säga, eller göra, annat än att jag kan inte sluta le :) Det känns bara så.....så.....så....

UNDERBART!!!Sömnlös

Publicerad 2011-09-14 04:29:48 i Kampen för en GBP-op,

Ligger i soffan, kl är 04.24 och jag kan inte somna...Trött? Ja, men inte tillräckligt tydligen... Nåja, bara att gilla läget :)

Måndagens träning var som jag trodde, rena döden. Och så j-la skoj!!! Och precis som jag trodde så har jag nu träningsvärken från helvetet...armar, ben, rygg, axlar, mage...Sweet lord! Men det är en skön värk ändå. Jag vet ju att den går över :)
Jag verkar inte ha så mycket inspiration så här på nattkröken/morgonkvisten... Jag går och hämtar morgontidningen istället. Allt elände kanske kan vagga mig till sömns :)

Sweet lord...

Publicerad 2011-09-12 08:50:43 i Kampen för en GBP-op,

Om ca 2 timmar kommer jag att få mig en omgång som med all säkerhet kommer att ta död på mig... Och jag kommer att dö leende :) Efter 2 månader av minimal träning (pga förkylning...) ska jag äntligen bli plågad i gymet av världens bästa mini-Jillian! Hoppas på lite boxning :)

Mötet

Publicerad 2011-09-08 23:59:26 i Kampen för en GBP-op,

Idag var jag och fick träffa kirurgen. Mötet bestod av information om hur operationen går till och vilka risker det finns med den. Inget jag egentligen inte visste redan eftersom jag forskat om operationen rätt mycket. Jag är även kunnat fråga människor runt mig som har genomgått operationen med goda resultat. Jag är redo.

Så när är operationsdagen då? Ja, det vet jag inte än. Jag skulle få en kallelse inom en snar framtid sa doktorn. Och innan operationen ska jag leva på pulverdiet i 4 veckor... Det kommer att bli tufft och risken finns att jag kommer vara lite av ett monster, men jag hoppas att folk i min omgivning kan ha överseende med det. Det går ju över :)
Men som vännen C, som gjort detta, sa: "Om jag inte fixar 4 veckor utan att "fuska", är jag då redo för operation?" Och jag håller med. Jag SKA klara det! Verkligen.
På måndag ska jag äntligen få komma iväg och träna också! Änteligen!!! 2 månader har hunnit gått...Jag har varit förkyld i 2 hela månader... Usch!! Men nu börjar det bli bättre :) Mini-Jillian ska få plåga livet ur mig :) Om jag kan gå på kvällen tänkte jag prova på Zumba. Dagen efter det kommer jag nog inte att ta mig ur sängen men vad gör det, jag har ju ledig dag :) Så då gör det inget.
Usch! Jag är sååååå nervös!! Nu kommer jag att sitta på pass vid brevlådan när postmannen/kvinnan kommer och kolla efter mitt brev med kallelsen i... Längtar.

Dagen D nr 1/2

Publicerad 2011-09-07 22:49:30 i Kampen för en GBP-op,

Imorgon är det nu äntligen dags. Det som jag väntat på i alldeles för många år. Men det fanns nog en mening med det också. Hade jag fått min op då, för 3 år sedan, vet jag inte hur det hade blivit. Jag var inte redo då, jag hade inte kunskapen om varför. Nu har jag kommit en bit på vägen och jag är redo. Så redo som jag kan bli i alla fall.

Imorgon ska jag möta kirurgläkaren. Vad som händer på det mötet vet jag inte. Jag har faktiskt inte en aning. Men om jag ska gå på vad sköterskan på mottagningen sa så var detta mer ett informationsbesök, om hur operationen går till osv. Räknar med att det även är konsultation huruvida jag får operationen eller inte. För det är ju trots allt kirurgläkaren som har sista ordet. Så jag hålelr tummar, tår... ja, allt man bara kan hålla för att det ska bli bra :)
Jag är såååååååå NERVÖS!!!

Liten insikt

Publicerad 2011-09-04 21:00:27 i Kampen för en GBP-op,

Ibland kommer insikter till en när man minst anar det... T ex kl 05.00 när man står i duschen och försöker vakna till liv innan jobbet.

Några har sagt till mig, och jag har tänkt det själv framför allt, att jag nu ska passa på att äta sånt som jag verkligen vill ha...Passa på att "frossa"... jag har dock inte hittat rätta "humöret" för det och undrade lite över det nån sekund men tänkte att ja, det kommer väl... men så slog det mig (där i duschen kl 05.00) att, varför skulle jag "passa på" nu? Varför frossa på godsaker bara? Har jag inte frossat nog i mina dagar? Det är ju just den anledningen som gör att får lov att göra denna operation nu. Och när jag tänkt den tanken kändes det så rätt! Det kändes som jag kommit ännu en bit på vägen.  Underbart känns det!
Så nu ska jag bara bli frisk så att jag kan träna så mycket jag kan innan op-dag, som jag hoppas ligger i den närmaste framtiden. Läskigt, nervöst och såååååå spännande!! :)

Husmor

Publicerad 2011-09-01 20:44:35 i Kampen för en GBP-op,

Ikväll har jag provat på att vara husmor :) Jag har för första gången någonsin gjort egen marmelad (!) Jag har aldrig gjort vare sig saft eller sylt, ännu mindre marmelad då :) Nu står den och ska svalna av, hoppas på att kunna provsmaka imorgon bitti till frukost :) Vad det blev för sort? Krikonmarmelad :)

Skoj var det iaf :)

Om

Min profilbild

Här ska man kanske komma på nåt fyndigt att skriva så att ni ska få en hum om vem jag är... Hmmmm... En kvinna i sina bästa år, fantastisk på alla sätt och vis :) Jag är nyligen Gastric Bypassopererad och jag skriver här om livet före och efter, om tankar och funderingar, händelser från mitt liv i övrigt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela